Музика и цвят на името

Съществуват няколко теории, които обясняват по какъв начин името на човека може да влияе на неговия характер. Съгласно една от тях, името се разглежда в качеството на емоционален дразнител. Някои имена звучат меко, нежно и предизвикват у околните приятни и възвишени чувства, а други, обратно, предизвикват неприятни емоции, заставят те вътрешно да настръхнеш, да се напрегнеш, да изстинеш. Това е така наречената «музика на името».

От това каква е музиката на името доста много зависи първоначалното отношение на околните към носителя на името. По-нататък това отношение може коренно да се измени, но когато неприятно звучащото име предизвиква у хиляди хора еднотипна негативна реакция, то това оказва влияние и на особеностите на характера на човека.

Френският изследовател Пиер Руже в своята книга «Влиянието на името върху живота на човека» говори за «музиката на името», която, по негово мнение, определя съдбата на човека.

Изхождайки от тази теория, всяка буква от името е източник на определена вибрация, която влияе на характера на човека.

Хората, чието име има голям брой колебания в секунда, са устойчиви на инфекции. Този повишен имунитет нараства още повече при високо ниво на моралните устои.
Съществува и определена връзка между възприемането на звука (колебанията, вибрациите) и цвета. Името е набор от глухи и звънки звуци, които съчетавайки се образуват нещо като мелодия. А мелодия, вибрацията на звуците, присъща на даденото име, хармонира с определен цвят.

За невероятните сходства в характерите на хората с еднакви имена е писано много. Още в началото на ХХ век руският изследовател С. Минцлов направил анализ на имената на известни личности от миналото и стигнал до извода, че Алексеевците са пресметливи, Александровците – веселяци, а болшинството Петровци — тихи хора, но с твърд и упорит характер. Според Минцлов, Сергеевците често са бащи на известни хора.

Името Елена е знаменател за женска природа, Николаевците добри сами за себе си, Василовците обикновено крият нежните си чувства в себе си. Константин се отличава с непостоянство.

Неотдавна психиатри от САЩ проведоха изследвания и откриха, че хората със забавни с странни имена четири пъти повече от останалите са предразположени към различни видове психологически комплекси. Детето, което носи име или прякор, предизвикващи насмешка, още от най-ранно детство е в отбранителна позиция, което формира и определени черти в характера му.

На свой ред английският терапевт Тревор Уестън установил, че хората, чиито имена започват с букви от последната трета на азбуката, по-често боледуват от сърдечносъдови заболявания.

2 коментара

  1. боже господи!!!!!!!!!!!!!

    По-голяма простотия от този сайт не бях чел!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  2. боже господи!!!!!!!!!!!!!

    Направо се бъзикате с нас!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *